torsdag, december 22, 2011

Skånsk senapssill

 Glasburk som rymmer 1/2 liter. Finns i alla välsorterade mataffärer samt på bl a ÖoB.

 Uppskattad julklapp!


 
Hemmainlagd sill går inte att jämföra med den du köper i affären. I alla fall inte senapssill. Jag gillar varken smaken, färgen eller konsistensen på färdigvarianterna. Men det var egentligen först när jag gjorde egen som jag insåg hur mycket godare den smakar.

Den här sillen rör du ihop på mindre än 10 minuter och resultater blir en senapssill med perfekt sälta, sötma och syra. Den skånska senapen ger fin färg och struktur.

Jag ber er. Ska ni göra en sill till jul, påsk eller midsommar ...gör den här!!


Till en burk på 1/2 liter

1 paket Abba´s 5 minutersill (3 sillfiléer)
5 msk skånsk senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 dl olja (mat, raps eller solros)

Rör ihop senap, vinäger, socker, salt och vitpeppar. Tillsätt sedan oljan, lite i taget, medans du rör intensivt med visp. Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva sill och sås i en 1/2 litersburk. Förvaras i kylskåp.

Inga kommentarer: