fredag, januari 06, 2012

Jordärtskockspuré


 
Satan i gatan! Ibland undrar man varför man väntat så länge på att testa vissa recept?! Det här var, ta mig tusan, bland det godaste jag ätit som tillbehör.

Jordärtskocka .. det här smakade smörigt och nötigt. En mild smak som bara gör sig SÅÅÅÅÅ bra till köttbiten istället för potatis. Jag skulle kunna äta bara det här :-)

Fördelen med den här purén är att den inte smakar sämre om den görs långt i förväg. Potatismos/puré som värms upp är en tråkig historia ... Gör det här nästa gång ni bjuder på en god köttbit! Bara att värma på inann servering.


2 personer

1/2 kg jordärtskockor
någon/några matskedar grädde
någon/några matskedar mjölk
1 msk smör
salt och svartpeppar
några droppar citron

Skala kockorna och dela dem i mindre bitar. Koka tills de är helt mjuka. Stöt dem/mosa dem. ta fram elvispen och rör ihop kockorna med smör, grädde, mjölk och kryddorna. Smaka av och avgör hur mycket kryddor du vill ha. Tänk på att en puré skall vara ganska lös, så ha i grädde och mjölk till önskad konsistens.

Inga kommentarer: