söndag, januari 01, 2012

Krämig räkcocktail med parmesan



Det här blev förrätten på nyår och det var riktigt lyckad! God smak av räkor, parmesan och avocado. Jag är riktigt nöjd med smakerna, gick på "känsla", vilket oftast blir bäst.

Den här förrätten kan förberedas i god tid och tar ingen tid att garnera. Jag tycker det är snyggt att servera den i ett cocktailglas, gärna med ett salladsblad i botten. Jag använder romansallad, som är en "rejäl" sallad som inte bara hamnar som ett blött papper i botten. Den blir mer som en korg som håller cocktailen på plats. Smaken är mild och jättegod.

Garnera gärna med ett parmesanchips (recept finns här)

4 personer

1 burk räkor i lag (helst färska om det finns att få tag på)
1 dl creme fraiche 34 %
1 avocado
2 msk gurka
2 msk rödlök
några matskedar riven parmesan
citron
honung
salt och vitpeppar

Häll av räkorna och krama ur all vätska. Tärna gurka och avocado i små tärningar. Finhacka löken. Blanda ihop med räkor, cremefraiche och riven parmesanost. Smaka av med citron, lite honung och salt och peppar. 

2 kommentarer:

madde sa...

Hej hej!
Hittade in här när jag sökte på Räkcocktail! Har testat den nu och den var kanongod!
Jättefinblogg också. Här ska jg titta in fler gånger :)
Hälsn. Madde

Natalie sa...

Hej! Älskar ditt goda recept. Gästerna ville ha receptet och vi gör det ofta för det är något som uppskattas av hela familjen.

Så tack för världens bästa recept :)