lördag, februari 04, 2012

Kryddsmör med vitlök, citron & persilja



Kryddsmör förknippas kanske med grill och sommar. Men det har slagit mig att det ofta serveras (året runt) på många restauranger istället för sås. Och det blir ju som en sås som sakta smälter ner över köttet ....

Det här blir ett smakrikt kryddsmör som du kan förbereda flera dagar innan och frysa in. Ta sedan upp så många du behöver. Forma smöret till en "korv" i plastfolie och skär i skivor eller spritsa små toppar.

Vitlök + citronskal + persilja = underbart kombo!

4 personer

1 dl smör (RIKTIGT)
1 riven vitlöksklyfta
skalet från 1/2 citron
fryst persilja
svartpeppar
flingsalt

Låt smöret bli rumsvarmt (eller värm det lite i micron/ugnen om du som jag saknar tålamod). Riv ner vitlök och citronskal och tillsätt fryst persilja. Ner med lite svartpeppar och salt och rör ihop. Forma till korv i plastfolie eller spritsa 4 toppar. Förvara kallt fram tills servering alt. frys ner.

Inga kommentarer: